Klimaatadaptatiestrategie Brabant

klimaatadaptatiestrategie Brabant

Door klimaatverandering wordt het weer extremer. Meer droogte, meer hittegolven, meer heftige regenbuien en een grotere kans op overstromingen. De provincies Noord-Brabant en Limburg werken samen in de aanpak van klimaatadaptatie. Van de dertien werkregio’s vallen er twee onder de Zuidwestelijke Delta: Waterkring West en We4Climate.

Participatie

De provincie Noord-Brabant vindt het belangrijk om de samenleving te betrekken bij klimaatadaptatie in hun eigen leefomgeving. Samen met designers, leisure-ondernemers en inwoners van Noord-Brabant denkt de provincie na over de vraagstukken van klimaatadaptatie. Een van de hulpmiddelen daarbij is de klimaatonderlegger; een kaart die op basis van informatie over bodem, water en ruimtegebruik op regionaal niveau aangeeft waar mogelijk kansen en knelpunten voor klimaatadaptatie liggen.

Klimaatwarenhuis

De provincie biedt daarnaast het online klimaatwarenhuis aan. Dit is een plek waar vooral gemeenten zich kunnen laten inspireren. Je kunt er eenvoudig benodigde (communicatie)middelen downloaden, vragen stellen of ondersteuning inschakelen. Zo vind je er kant-en-klare acties, persberichten, beeldmateriaal, infographics en communicatieplannen.