Landschapmakerscongres inspireert de Dynamische Delta vanuit een ander perspectief te bekijken

‘Inspirerend, verfrissend, magisch’: op vrijdag 13 oktober was het Watersnoodmuseum het toneel van het Landschapmakerscongres Zuidwestelijke Delta, mede georganiseerd door Studio Inscape en het Watersnoodmuseum. De 110 aanwezige ontwerpers, ambtenaren, wetenschappers, bewoners en kunstenaars kropen gedurende de dag in de rol van de landschapmakers van de Delta. En dat zorgde voor een nieuwe dimensie om samen na te denken over de Zuidwestelijke Delta van de toekomst!

Studio Inscape heeft het vooronderzoek, de ervaringen van de dag en de reflecties van Jannemarie de Jonge, Zuidwestelijke Delta en Studio Inscape samengebracht in een uitgebreid verslag. Met onder andere de kaart van de Zuidwestelijke Delta in 2100 aan de hand van de gemaakte keuzes van het Schelde Parlement. Én een overzicht van alle landschapmakers en dilemma’s, de voordracht van Nikki Ong en een terugblik op de werksessies. Het verslag kun je via deze link bekijken. Het verslag wordt ook gedrukt in een kleine oplage. Ontvang je graag een fysieke kopie? Mail dan naar info@studioinscape.nl.

Eerder schreven we al een artikel met  een eerste terugblik op de dag.

Fotografie: Cynthia Cats, Dubbeldwars

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over het Landschapmakerscongres Zuidwestelijke Delta? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@zwdelta.nl