Robuust watersysteem Zeeuws-Vlaanderen

Westerschelde
Zeeuw Vlaanderen Staats Spaanse Linies Philippine

Een sterkere en minder afhankelijke economische regio die aantrekkelijk is om te wonen, werken en recreëren. Daaraan draagt het project robuust watersysteem Zeeuws-Vlaanderen bij.

Nieuwe kansen mogelijk maken met een robuust watersysteem in Zeeuws-Vlaanderen

Het klimaat verandert en daar moeten we ons op voorbereiden. Modellen voorspellen droge zomers en natte winters. De afgelopen jaren hebben we dat ook gezien gebeuren. De zoetwaterbeschikbaarheid staat in Zeeuws Vlaanderen onder druk. Ook de wateroverlastsituaties, als gevolg van klimaatverandering, nemen toe.

Samenwerking

In 2010 sloegen zeventien partijen, in een publiek-private samenwerking, de handen ineen en keken welke kansen en mogelijkheden er liggen in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone. Zij zetten zich in voor een robuust watersysteem: een watersysteem dat voorsorteert op toekomstige ontwikkelingen, functies met elkaar verbindt en  beleidsdoelstellingen dichterbij brengt.

 

Partners werken samen in verschillende onderzoekstrajecten zoals de studie naar wetlands als voorzuivering voor milde ontzilting, het interreg project Fresh 4C’s en het onderzoeksprogramma Aquaconnect.