Duurzaamheid centraal op Landelijke Netwerkdag

RWS Award “project met de meest onderscheidende maatregelen”

 

Werken aan een gezonde leefomgeving begint bij jezelf. Daarom organiseerde Rijkswaterstaat op 3 oktober 2016 de eerste landelijke netwerkdag Energie en Klimaat. Het Thema: RWS Energieneutraal in 2030! Een aantal projectteams lieten tijdens deze dag zien hoe zij werken aan een duurzaam Rijkswaterstaat. Ook reikte een deskundige jury een aantal RWS Awards uit voor bijzondere projecten. Onder andere het project Zoet-Zoutscheiding in de Krammersluizen viel in de prijzen als “project met de meest onderscheidende maatregelen”.  

 

De projectteams presenteerden zich op de Energiemarkt, een belangrijk onderdeel van de Landelijke Netwerkdag. Thema’s als duurzaamheid, energie opwekken en besparen en het behalen van klimaatdoelen stonden hierbij centraal. De teams lieten zien welke duurzame maatregelen zij hebben getroffen en welke belemmeringen zij tijdens het project tegenkwamen. Er was veel belangstelling voor de presentaties en de deelnemers wisselden volop kennis en ervaringen uit.

 

RWS Awards Energie en Klimaat
Om de waardering voor duurzame projectinitiatieven te onderstrepen, reikte de jury, onder leiding van André van Lammeren (WVL directeur Bereikbaarheid en Infrastructuur), drie awards uit. Ook het publiek mocht haar stem uitbrengen. Uiteindelijk vielen drie projecten in de prijzen. De Rijksrederij won een award in de categorie “project met de grootste bijdrage aan energie- en klimaatdoelen van RWS”. In de categorie “project met de meest onderscheidende maatregel(en)” won het innovatieve project Zoet-Zout Scheiding Krammersluizen. De jury beloonde de Blankenburgverbinding met de award voor “de beste strategische aanpak bij belemmeringen”.