Regionale finale Eo Wijers Prijsvraag

Op 21 september vindt de regionale finale plaats van de Eo Wijers Prijsvraag ‘Waar wij willen wonen’. De bijeenkomst vindt plaats bij CBK Zeeland in Middelburg en duurt van 14.00 – 17.30 uur. We maken dan bekend welk ontwerpteam van de regio Midden Zeeland doorgaat naar de landelijke finale! En gaan graag met je in gesprek over de ideeën die de Prijsvraag heeft opgeleverd voor onze regio.

Meld je snel aan, wat vol is vol! 

‘Leiden de uitdagingen in het fysieke domein nog wel tot een landschap waar wij willen wonen? Kunnen stikstofreductie en klimaatadaptatie samen ook een hefboom zijn om onze steden en landschappen klaar te stomen voor een aantrekkelijke toekomst?’ In het afgelopen jaar bogen drie ontwerpteams zich voor de twaalfde editie van de Eo Wijers Prijsvraag over deze vragen en gingen erover in gesprek met de regio. Begin juni leverden ze hun ontwerpideeën voor de regio Midden Zeeland in bij de Eo Wijers Stichting.

Regiowinnaar

Op 21 september wordt bekend gemaakt welk team winnaar is van de regionale ronde en doorgaat naar de landelijke finale op 12 oktober. We hopen dat deze Prijsvraag net zulke mooie baanbrekende ideeën oplevert als de vorige edities. Bijvoorbeeld plan Ooievaar dat aan de basis stond van het Programma Ruimte voor de Rivier en meer recent Plan Markeroog voor de Marker Wadden zijn geslaagde voorbeelden van eerdere prijswinnende inzendingen.

In gesprek

Naast de bekendmaking van het winnende regioteam gaan we op 21 september met elkaar in gesprek over de ideeën van de drie ontwerpteams voor Midden Zeeland. Welke inzichten leveren ze ons op, en hoe gaan we hiermee aan de slag, onderweg naar een klimaatrobuuste Zuidwestelijke Delta in 2050 en 2100?

 

Wij kijken ernaar uit, en hopen op je komst!

Programma

Het programma is als volgt:

14.00 – 14.30 uur: Inloop en ontvangst

14.30 – 14.45 uur: Welkom door Kathrin Ginsberg, directeur CBK Zeeland en Paul de Beer, manager Programma Zuidwestelijke Delta

14.45 – 15.00 uur: Toelichting op de Eo Wijers Prijsvraag door Ingeborg Thoral, bestuurslid Eo Wijers Stichting

15.00 – 16.00 uur: Presentatie van de drie inzendingen van de ontwerpteams

16.00 – 16.45 uur: In gesprek over de toekomstideeën voor Midden Zeeland, onder leiding van Cees Anton de Vries, Origame

16.45 – 17.00 uur: Reflectie door de regiojury Leo Adriaanse en Jan Willem Bosch en bekendmaking van de regiowinnaar door Provincie Zeeland

17.00 – 17.30 uur: Napraten en borrel

De drie ontwerpteams voor Midden Zeeland

De finalisten voor de regio Midden Zeeland zijn:

  • “Een ontdekkingsreis naar Nieuw Zeeland” van Bureau B+B urbanism and landscape architecture, RO&AD Architecten en Buiting Advies BV
  • “Zeeland, Zoutland, Groeiland” van RUIMTEVOLK en TAUW Group
  • “Zeelandia” van Studio Hartzema, Feddes/Olthof Landschapsarchitecten en Witteveen+Bos

De drie ontwerpteams leverden hun ideeën begin juni in bij de Eo Wijers Stichting. Wil je meer weten over hun inzendingen? Lees dan de toelichtingen op de website van de Eo Wijers Stichting:

Locatie

CBK Zeeland
Balans 17
4331 BL Middelburg

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via secretariaat@zwdelta.nl of met Alien Kok, via a.kok@zeeland.nl of 06-52401405.