Werkconferentie 2021

Zuidwestelijke Delta © Kentin Photography

Samen verder bouwen aan de toekomst van de Delta

“De Zuidwestelijke Delta is de eerste delta ter wereld die in 2050 is voorbereid op klimaatverandering”. Dat is de ambitie van het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta die de rode draad vormde van de werkconferentie Zuidwestelijke Delta op 30 juni. We stelden een online en interactief programma samen.

Als regio willen we de uitdagingen die op ons afkomen gebiedsgericht en effectief aanpakken en toewerken naar een klimaatrobuuste, waterveilige, veerkrachtige en vitale Delta. Welke stappen moeten we samen zetten om klaar te zijn voor die toekomst? De Gebiedsagenda Zuidwestelijke Delta 2050 inspireert ons om verder te bouwen aan onze regio. En dat deden we op 30 juni.

Programma

Het programma duurde van 12.30 tot 17.00 uur. Onder leiding van dagvoorzitter Kim Coppes startten we plenair met een keynote van Jannemarie de Jonge, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, en een paneldiscussie. Dat deden we online vanuit een studio met uitzicht op het Volkerak-Zoommeer. Daarna volgde een workshopronde en sloten we plenair af.