Terugblik werkconferentie Zuidwestelijke Delta 2019

Werkconferentie Zuidwestelijke Delta 2019

Naar een gezamenlijke duurzame toekomst

We kijken terug op een zeer geslaagde werkconferentie Zuidwestelijke Delta met inspirerende sprekers, waardevolle en interactieve workshops en uitdagende ambities! In een vol auditorium bij de HZ University of Applied Sciences in Middelburg spraken voorzitter van het Gebiedsoverleg Ben de Reu en deltacommissaris Peter Glas over de uitdagingen voor onze regio. Ook de zaal en het panel waren het eens: “We moeten volop doorgaan met onze plannen en projecten, ondanks dat de effecten van de klimaatverandering op de langere termijn nog onzeker zijn.” Keynote speaker Koert van Mensvoort: “Ik zie de Zuidwestelijke Delta als een proeftuin voor de wereld. Als we hier een gezamenlijke duurzame toekomst kunnen bouwen, heb ik er vertrouwen in dat dit globaal ook mogelijk is."

Werkconferentie Zuidwestelijke Delta 2019

Kansen verkennen voor onze delta

De drie winnaars van de Delta Water Challenge van Dockwize pitchten hun ideeën. Een van de winnaars was de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen van IVN Natuureducatie. Ben de Reu reikte een cheque uit van € 100.000 voor dit initiatief om Zeeuwse schoolpleinen te vergroenen. ’s Middags gingen de deelnemers in twee workshoprondes in gesprek over de kansen voor energie uit water, een circulaire delta, vitale infrastructuur, een toekomstbestendige Oosterschelde en klimaatrobuuste watersystemen.

Uitgebreide terugkoppeling werkconferentie

In de volgende nieuwsbrief Zuidwestelijke Delta en op onze website volgt een uitgebreid verslag van de werkconferentie. Onderdeel hiervan is de opbrengst uit de workshops. Bent u nog geen abonnee? Meld u dan aan via de homepage van onze website.

 

We bedanken alle aanwezigen hartelijk voor hun komst. En we nodigen iedereen uit met elkaar verder aan de slag te gaan om de ambities waar te maken!