Ben de Reu stond als voorzitter van het Gebiedsoverleg onder meer stil bij het goede nieuws over de extra 75 miljoen voor het gezonder maken van het Grevelingenmeer en de nieuwe energie die dit besluit geeft. Deltacommissaris Wim Kuijken feliciteerde alle betrokkenen en spoorde aan de bijzondere samenwerking in de Zuidwestelijke Delta met elkaar voort te zetten. Keynote speaker natuurfilosoof Matthijs Schouten ging met de zaal in gesprek over het begrip natuur. Schouten gaf de deelnemers mee om vooral niet alles te willen plannen, maar soms dingen te laten ‘happenen’.

Uitdagingen en ambities

Het panel discussieerde aan de hand van stellingen waar de zaal eerst op kon reageren. Ze gingen over de thema’s van de workshops later die middag: energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, de basis van de delta en de kenniscommunity Zuidwestelijke Delta. Ook werd de nieuwe film over de Zuidwestelijke Delta vertoond. Hierin vertellen leden van het Gebiedsoverleg over de uitdagingen en ambities binnen de Zuidwestelijke Delta. Nieuwsgierig? Bekijk dan de film!

Werkconferentie Zuidwestelijke Delta workshops
Werkconferentie Zuidwestelijke Delta workshops

Aan de slag in workshops

Geïnspireerd door de sprekers en de paneldiscussie volgden de deelnemers in het tweede deel van de middag een workshop. In vijf sessies gaven overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen pitches en gingen de deelnemers met elkaar in gesprek. In de volgende nieuwsbrief Zuidwestelijke Delta geven we een uitgebreide terugblik op de werkconferentie met de belangrijkste conclusies, tips en acties uit de workshops. Bent u nog geen abonnee? Meld u dan aan via de homepage van onze website. Tot slot nodigen we iedereen uit om vol energie samen verder te werken aan de uitdagingen binnen de Zuidwestelijke Delta!