De Delta Water Challenge

Delta Water Challenge

Samen nadenken over een duurzame en vitale Delta

Wat is er nodig voor een toekomstbestendige Delta? Studenten, ondernemers en andere professionals denken hier samen over na tijdens de Delta Water Challenge. Op donderdag 6 september start de Challenge bij innovatiehotspot Dock in Vlissingen, onderdeel van Dockwize. Deelnemers gaan dan aan de slag met creatieve en innovatieve oplossingen. De meest veelbelovende ideeën ontvangen een prijzenpakket met onder andere een geldprijs. Ook mogen ze hun idee presenteren tijdens het Nationaal Deltacongres op 1 november.

 

De Delta Water Challenge vraagt de deelnemers ideeën te bedenken voor  twee uitdagingen:

  1. Hoe kun je de stad toekomstbestendig inrichten, waarbij je rekening houdt met de gevolgen van klimaatverandering?
  2. Hoe kun je de kwaliteit en beleving van de Veerse Dam met het aangrenzende gebied tot de Oosterscheldekering als waterkering vergroten?

Tijdens het programma ontvangen deelnemers ondersteuning in de doorontwikkeling van hun oplossingen, bouwen ze aan een sterk team en toetsen ze het idee bij potentiële partners en eindgebruikers.

 

Verbindingen leggen
Het programma heeft als ambitie jonge professionals te stimuleren om nieuwe, innovatieve, creatieve, betaalbare en toepasbare ideeën te ontwikkelen. En zo een duurzame en vitale Delta te creëren waarin inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Het programma verbindt studenten met ondernemers en andere professionals en brengt innovatieve oplossingen zo een stap verder.

 

Meer informatie of meedoen?
Kijk voor meer informatie en de speciale teaser op https://www.deltawaterchallenge.com. Wilt u graag meedoen aan de Delta Water Challenge? Via website kunt u zich aanmelden.