Een impuls voor het Volkerak-Zoommeer

Op woensdag 22 maart 2023 organiseren Waterpoort en het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta een startbijeenkomst om een nieuwe impuls te geven aan het Volkerak-Zoommeer. We nodigen je hiervoor van harte uit! De gebiedssessie vindt plaats bij Oesterdam in Tholen en duurt van 13.00 tot 16.00 uur met aansluitend een netwerkborrel. De bijeenkomst staat in het teken van terug- en vooruitkijken en inspiratie opdoen. Ook gaan we aan de slag met gebiedsthema’s.

Klimaatrobuuste toekomst

Het perspectief en daarmee uitgangspunt voor het Volkerak-Zoommeer is duidelijk: een zoet watersysteem. Het Gebiedsoverleg en Waterpoort ontwikkelen de komende twee jaar een langetermijnvisie voor een klimaatrobuuste toekomst van het gebied. Hoe gaan we om met zeespiegelstijging, kunnen we de waterkwaliteit verbeteren, de natuurontwikkeling een boost geven én ervoor zorgen dat het gebied aantrekkelijk blijft om te wonen en werken? Dit zijn vragen die we willen beantwoorden.

Kansrijke ontwikkelingen

Op 22 maart zetten we de eerste stap om tot een visie te komen voor een kwaliteitsimpuls van het Volkerak-Zoommeer. Tijdens de sessie zijn er presentaties over verschillende kansrijke ontwikkelingen. Hiernaast nodigen we je uit concrete projecten, ideeën en initiatieven te delen. Initiatieven waarmee het meer op korte of middellange termijn aantrekkelijker, beter, aangenamer of interessanter kan worden. Ontwikkelingen die het gebied nu al kunnen versterken.

 

We hopen je op 22 maart te ontmoeten, meld je nu aan!

Een grenzeloze samenwerking op de overgang van water en land

Wil je meer weten over Waterpoort? Bekijk dan de website.

Programma

Het voorlopige programma is als volgt:

 • 13.00 uur: Inloop
 • 13.30 uur: Welkom en opening, terug- en vooruitkijken
 • 14.00 uur: Inspiratie door Ro Koster van RO&AD architecten: ‘Hoe wekken we de Verdronken stad Reymerswael na 500 jaar weer tot leven’?
 • 14.15 uur: Aan de slag met gebiedsthema’s:
 1. Natura 2000: Erik Jan van der Meer, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 2. Recreatie en toerisme: Janique Huijbregts, ANWB
 3. Vismigratie: Wouter Quist, Rijkswaterstaat Zee en Delta
 4. Blauwalg zuivering: Stijn Boeren, Avecom
 5. Samenwerkingsvoorbeeld in het Volkerak-Zoommeer
 • 15.15 uur: Ophalen van kansrijke initiatieven en projecten
 • 15.45 uur: Afsluiting en vervolgstappen
 • 16.00 uur: Netwerkborrel

Locatie

Oesterdam
Oesterdam 3
4691 PV Tholen

Je kunt gratis parkeren bij Oesterdam.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de gebiedssessie Volkerak-Zoommeer.

Meer informatie

Via deze pagina vind je alle informatie over de gebiedssessie en houden we je op de hoogte als er nieuwe sprekers bekend zijn. Ook vind je hier praktische informatie en het aanmeldformulier. Heb je een vraag? Mail die dan naar secretariaat@zwdelta.nl.