Locatie

Gebouw-T Bergen op Zoom

Gebouw-T

Gebouw-T is hét poppodium van Bergen op Zoom en omgeving. Naast concerten van (inter)nationale topartiesten, dance-events en themafeesten richt Gebouw-T zich op taken die het gebouw doordeweeks een andere functie verschaffen. Binnen de muren van Gebouw-T zijn de kantoren van de dagelijkse leiding en de programmering van de zaal zelf gevestigd. Ook vindt u er oefenruimtes, een opnamestudio en faciliteiten voor de mbo-opleiding podium- en evenemententechniek van Curio (voorheen: Zoomvliet College - ROC West-Brabant).

Voormalige manege

Gebouw-T is gevestigd in een monumentaal pand aan het Wilhelminaveld en opende op 20 januari 2011 officieel haar deuren. In het logo van het poppodium zit een hoefijzer rond de letter T, wat herinnert aan de manege die lang geleden in dit gebouw aan de Blokstallen was gevestigd. Ook de manege luisterde naar de naam Gebouw-T. De buitengevel van het historische gebouw is grotendeels gespaard gebleven. Binnenin is, op de historische spanten op zolder na, alles veranderd. De grote zaal en het balkon bieden samen plaats aan zo'n 700 bezoekers.

Cultureel klimaat

De foyer en grote zaal zijn gebouwd met slechts één doel: een broedplaats worden voor hedendaagse podiumkunsten. Gebouw-T levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het culturele klimaat van de gemeente Bergen op Zoom en omgeving door, vanuit haar voortrekkersrol, een breed publiek plezier te laten beleven aan popmuziek. Naast een professioneel podium fungeert Gebouw-T als verzamel- en ontwikkelingsplek voor hedendaagse popcultuur in al haar vormen.

Kortom: een bijzondere plek om de werkconferentie 2020 te organiseren!

Locatie Gebouw-T Bergen op Zoom

Adres

Poppodium Gebouw-T
Wilhelminaveld 96
4611 WJ Bergen op Zoom

Plan uw route

 

Bekijk hier de looproute

 

Parkeren

De meeste navigatiesystemen komen uit aan de achterkant van Gebouw-T. De ingang van Gebouw-T is echter aan de kant van het Wilhelminaveld/Westersingel. De entree is alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Parkeer uw auto op de aangegeven parkeerplaatsen. De dichtstbijzijnde, grotere parkeerplaatsen zijn MineurpleinGeertruidaplein en Noordzijde Haven.

 

Via deze website houden we u op de hoogte van het definitieve programma, sprekers, workshops en excursies. Na inschrijving houden we u ook per e-mail op de hoogte van aanvullende informatie.