Kennisdag Zuidwestelijke Delta op 26 september

Vijfde Caisson Watersnoodmuseum

 

Op 26 september 2019 organiseert de Kenniscommunity Zuidwestelijke Delta de eerste Kennisdag Zuidwestelijke Delta. De dag vindt plaats in het onlangs geopende “Vijfde Caisson”, het kenniscentrum van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het delen van kennis, onderzoeksresultaten en inzicht in het functioneren van de grote wateren staan centraal. Heeft u ideeën voor het programma? Of wilt u als deelnemer naar de Kennisdag komen? Lees dan verder voor de mogelijkheden!

 

De Kennisdag richt zich specifiek op de Grevelingen, het Volkerak-Zoommeer, de Oosterschelde en het Veerse Meer. Hieronder vindt u het programma.

Programma

09.30 - 10.00 uur Ontvangst

10.00 - 11.00 uur Plenair programma

 • Start programma onder leiding van dagvoorzitter Peter van Veelen van het Delta Platform
 • Welkom in het Vijfde Caisson, het Kenniscentrum van het Watersnoodmuseum
 • Keynote van Peter Herman van Deltares

11.00 - 12.30 uur Eerste ronde deelsessies per gebied:

 • Grevelingen (zeegras, autonome ontwikkeling, natuurwaarden, etc.)
 • Oosterschelde en Veerse Meer (effecten van zeespiegelstijging en zand, draagkracht, kwallen, etc.)
 • Volkerak-Zoommeer (ontwikkeling van waterplanten, blauwalgen, quaggamossel, de zoete natuurwaarden, gebruik van nieuwe meetmethoden, etc.)

Deze onderwerpen zijn nog onder voorbehoud en kunnen aangevuld worden door nieuwe ideeën, lees verder bij “Ideeën voor het programma?”

12.30 - 14.00 uur Vegetarische lunch met de mogelijkheid:

 • voor museumbezoek
 • een wandeling door het Krekengebied
 • naar de Oosterscheldedijk (het dijkmuseum) 
 • het bezoeken van posterpresentaties

14.00 - 15.30 uur Tweede ronde deelsessies per gebied

15.30 - 16.00 uur Samenvatting en vooruitkijken

16.00 - 17.00 uur Eind inhoudelijke programma, napraten met hapje en drankje

Ideeën voor het programma?

Naast het plenaire programma zijn er twee rondes deelsessies rond de vier Deltawateren, met veel ruimte voor uitwisseling van ideeën. Wilt u tijdens een van deze sessies de onderzoeksresultaten van uw eigen project bespreken? Dat kan tijdens een 15 minuten-presentatie! Ook tijdens de lunchpauze is er de mogelijkheid om uw project toe te lichten, via bijvoorbeeld een poster of roll-up banner. Wilt u meedoen? Stuur uw idee dan uiterlijk 1 augustus naar de Kenniscommunity via secretariaat@zwdelta.nl. De organisatie neemt dan contact met u op over de mogelijkheden.

Locatie

De Kennisdag vindt plaats in het kenniscentrum van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Reist u met het openbaar vervoer? Dan kunt u met een taxibusje opgehaald worden bij de bushalte van de doorgaande buslijn vanuit Rotterdam. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Geef dit dan aan bij uw aanmelding. U ontvangt dan voorafgaand aan de Kennisdag nadere informatie, afhankelijk van de dan geldende dienstregeling. Via de website van het Watersnoodmuseum vindt u meer informatie over de locatie.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden als deelnemer aan de Kennisdag? Stuur dan een mail naar: secretariaat@zwdelta.nl. Geef in deze mail aan:

 • Uw naam, organisatie en e-mailadres.
 • Naar welke deelsessies en onderwerpen uw interesse uitgaat.
 • Of u gebruik wilt maken van het taxibusje.
 • Eventuele dieetwensen.

In verband met de privacywetgeving vermelden we vooraf dat er tijdens de Kennisdag foto’s worden gemaakt. Heeft u bezwaar tegen mogelijke publicatie van foto’s waar u op staat? Geef dit dan aan bij uw aanmelding.

Toch verhinderd? Laat het ons weten

Deelname aan de Kennisdag is gratis, maar aanmelding is niet vrijblijvend. We maken kosten, het aantal plaatsen heeft een maximum en het is jammer als er eten overblijft en weggegooid moet worden. Mocht u zich hebben aangemeld maar toch verhinderd zijn? Geef dit dan door via secretariaat@zwdelta.nl. Alvast bedankt!